syamsurya's FotoPage

By: syamsurya tenreng

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Feb-2009 21:27 Email | Share | | Bookmark
Gambar snow lagi??


He he he.. ni sebenarnya gambar lama yg dah basi... minggu-minggu lepas semangat dah down, luluh dan luntur utk bubuh entry dlm fp ni esp bila dah tahu fp ni milik ISRAEL... so dah plan nak berpindah ke blog. Blog ni satu habuk pun tak tahu.. so kena start from zero lahh. Sama la gak mcm fp hari tu.. dah rasa dah mcm mana proses nak blaja guna fp ni, byk korbankan masa, kesabaran, ketekunan, tanya sana sini... Sedangkan priority tugas lain lebih byk... bila terbayang nak ulang proses yg sama utk develop blog tu, tu yg down tu...

Baru je nak mahirkan diri sikit guna fp nih.. ingat tak perlu dah spent masa byk nak buat entry sbb dah reti cam na nak upload n letak gambar.. ingatkan dah ada photo editor, senang keje, tak guna byk masa mcm awal2 dulu... rupanya.................

tak pa lah.... hidup itu manis bila ada pengorbanan

i will move soon or sooner... so, sementara tgh renovate rumah baru buh gak la skit gambar... enjoy the pics













Monday, 2-Feb-2009 21:56 Email | Share | | Bookmark
Demam snow

Bangun solat subuh pagi td terus jenguk ke tingkap. Waaahhh!!!! snow turun semakin lebat. kereta n jalan dilitupi salji.. tak pernah lagi tengaok mcm ni. Berita cakap, this is the worst snow in 18 years. Alhamdulillah.. akibat the worst snow ni, merasa jugak nottingham snow yg lebat.




Budak-budak ni... apalagi, seronok giler ( umi n abi pun seronok gak benornye).. apa taknya, memang tak penah lagi merasa main salji. ntah berapa round budak ni keluar main salji kat luar rumah. bila dah tak tahan sejuk, dah sakit.. masuk kejap. pas tu merengek nak keluar pulak.






first round budak2 ni keluar malam ahad, masa tu salji yg turun agak kasar jugak.. tengok je lebat kat luar, kami pun serbu keluar ... bukan apa, takut macam tahun lepas.. biasanya 2-3 jam je salji ni bertahan.. pastu berhenti dan cair, tak sempat pun lekat kat atas jalan... jeling2 jugak ke tingkap jiran2 lain kot ada yg jenguk keluar.. malu plak nanti depa kata kami ni jakun sangat



tak sangka pulak salji ni berterusan turun tak putus-putus.. tebal jugak lekat atas lantai jln, boleh cedok dgn penyodok budak2 ni...



hidung izzuddin sampai meleleh-leleh ingus dek penangan salji nih...









ikram pun tak ketinggalan nak merasa salji




Tuesday, 20-Jan-2009 11:34 Email | Share | | Bookmark
Izzuddin n 'Bob the Builder'nya

Izzuddin ni sebenarnya suka sgt dgn Thomas Train, cuma tak byk lg koleksi yg dia ada. Ada satu baju Thomas train tu, pantang kering je, kalu dia nampak mesti nak pakai. Kalu buku thomas train tu, byk la tak terkira. Almaklumlah, nak beli mainan Thomas kat kedai mahal sgt. Bob the Builder tu pun alhmadulillah jumpa kat carboot satu set. So, Izzuddin sekarang tengah mabuk dengan mainan Bob the builder, sbb yg tu je dia ada .





yg ni plak gambar hari tu, izzuddin melantak sekotak chocolate.. ya Allah, mcm makan nasi je dia makan coklat tu. Kalu tak bagi, dia sanggup buat apa je. Melalak ke.. amik kusi panjat almari ke, rampas kakak dia punya ke... ish.. ish..




Monday, 12-Jan-2009 11:03 Email | Share | | Bookmark
Ikram dah rajin sembang sendiri

Since petang semalam, ikram dah pandai sembang sendiri. walaupun tak de sapa-sapa kat sebelah dia. And today pun dah semakin rajin dan rancak dia buat bunyi.. seakan-akan bercakap dlm bahasa dia sendiri... Seronok plak dengar dia sembang. Kadang tergelak jugak kalu dengar intonasinya mcm dah tension cakap sorang-sorang. umurnya dah 2 bulan stgh.





Petang semalam g rumah k Nora dia jemput ke jamuan makan.. macam kenduri kesyukuran la jgk sbb dia buat sekali solat berjemaah dan doa kesyukuran. Tak sempat ambik gambar masa nak pegi, tapi balik dari kenduri tu baru amik gambar budak-budak ni, except for izzuddin sbb dia tertidooo.

border gambar ni dina yg pilih


Hari tu masa krismas ada cik husna, cik zu and cik irma datang notts. Tapi tak sempat ambik gambar depa. Masa g victoria centre kebetulan ada castle kat dalam.. apa lagi c dina ni punya lah suka. Bab posing-posing ni mmg dia suka.




Friday, 2-Jan-2009 19:23 Email | Share | | Bookmark
dina

ni saja nak buh gambar lama dina..



[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net